maanantai 20. helmikuuta 2012

Laskiaispullia - Nam!


Liukasta laskiaista!

Monet ovat sitä mieltä, että vähähiilihydraattinen ruokavalio LCHF rajoittaa herkuttelua. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan ja aina voi keksiä karpimman vaihtoehdon tilalle. Tässä karpit laskiasipullat, olkaa hyvä!

Karpit Laskiaispullat (6 isoa tai 10 pientä)


3 isoa / 4 pientä kananmunaa

50 g sulatettua voita

1 dl kermaa


n. 2 dl mantelijauhoa

2 rkl Fiberhuskia tai Psylliumia

1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta
Sekoita kananmunat, sulatettu (ja vähän jäähtynyt) voi ja kerma kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-voi-kerma-seokseen. Anna taikinan seistä ja turvota n. 15 minuuttia, kunnes siitä on tullut melko kiinteää. Jaa taikina lusikalla joko pulla- tai muffinivuokiin. Paista pullat 175 *C:ssa n. 20-25 min.


Mantelimassa:


n. 100 g mantelijauhoa

1 kananmunanvalkuainen

1-2 rkl sukrinia

1-2 rkl kuohukermaa


Sekoita mantelijauhot, valkuainen, sukrin ja kerma sopivaksi massaksi. Lisää hieman kermaa, jos mantelimassasta tulee liian kuivaa.


Leikkaa pullista yläosa ja kaiverra alaosaan kolo mantelimassaa varten. Lisää reilusti kermavaahtoa ja laita kansi päälle. Halutessasi voit koristella mantelirouheella tai sukrin-tomusokerilla.


Huom! Mantelimassan voi jättää pois ja laittaa tilalle marjoja kerman kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palautetta tai jätä yhteydenottopyyntö!